Víz alá nyomják Márki-Zayt?

Németh Péter 2018. november 7. 15:38 2018. nov. 7. 15:38

„A jövő esztendő működése most már biztosított” – így nyilatkozott Márki- Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a sztárklikknek a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső sportuszoda helyzetéről.

A létesítmény eddigi fenntartása bizonytalanná vált, ugyanis évről-évre jelentős veszteség kísérte működését, és bár ezért a város testületének fideszes többsége Márki-Zayt teszi felelőssé a válság miatt, Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnök a Népszavának nyilatkozva kijelentette: a város költségvetéséből ki kell tudni gazdálkodni a zavartalan működés feltételeit.

Márki-Zay viszont úgy látja, miközben szüksége van a turistáknak, sportolóknak, a helyi lakosoknak a komplexumra, egyre nehezebb a fenntartás költségeit előteremteni.

A polgármester a sztárklikk.hu-nak elmondta:  a jövő évi tervek már 520 millió forint mínuszt mutatnak, de azon dolgoznak, hogy ezt a veszteséget, amennyire lehet minimalizálják.

Vannak fejlesztési terveink, mondta, minek következtében százmillióval csökkentettük a költségeket. Azt is hozzátette, hogy vannak további elképzeléseik, amelyek konszolidáltabb helyzetet eredményeznek, de összességében a fürdő mindig pénzbe fog kerülni a városnak. Nyilván lehetetlen az egekbe emelni a belépőjegyek árát, de az is elkerülhetetlen, hogy ne legyen emelés.

A polgármester szerint a béreken nem lehet spórolni, tekintettel arra, hogy az emberek jelentős része minimálbérért dolgozik, maximum a létszámcsökkentés javíthatna az eredményen.

A nyolc hónapja megválasztott polgármester, aki funkcióba lépése óta folyamatosan a Fidesz kereszttüzében áll, a Népszavának még arról nyilatkozott, hogy a strand bezárása nem lehet cél, de nem is feltétlenül elkerülhető. Szerdán délelőtt, mint azt az első mondatban jeleztük, már pozitívabban látta a helyzetet, ha nem is hosszú távon, de a jövő esztendő illetően mindenképpen.

Hogy ezzel a pozitív képpel sikerül-e elejét venni a további támadásoknak, arra nézvést senki nem optimista: Márki-Zay - aki nemrégiben a képviselőtestület lemondását kezdeményezte, miközben a Fidesz pedig az ő lemondását követelte – biztos benne, hogy a politikai csata jövő őszig, az újabb önkormányzati választásokig fog tartani. „Nem hagyom magam, nem hagyom, hogy a víz alá nyomjanak” – fogalmazott Márki-Zay.