Vizes ruhával kellett hűteni műtét közben a gyerekeket, mert leállt a klíma

HírKlikk 2019. július 12. 19:54 2019. júl. 12. 19:54

Klímaproblémák miatt jeges ruhával hűtötték a gyerekeket az életmentő műtétek közben a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikáján – írta a Magyar Hang.

 A lapnak egy pécsi olvasó számolt be róla, hogy gyermeke műtétje az eredeti tervek szerint június első felében lett volna, ám az intézmény jelezte, hogy a beavatkozásra csak később – jelen állás szerint közel másfél hónapnyi csúszással, július második felében – kerülhet sor.

A szülő szerint a gyermekklinika dolgozói arról panaszkodtak, évek óta bajok vannak a műtők klimatizálásával, levegőcseréjével és ezt bár ezt számos alkalommal jelezték az intézmény vezetése felé az elmúlt években, semmi nem történt.

Hozzátette: odáig fajult a helyzet, hogy csak életmentő műtéteket hajtottak végre és azokat is csak úgy, hogy közben, vizes, jeges ruhával hűtötték a gyerekeket, miközben az orvosokról törölni kellett verejtéket.

A Magyar Hang megkereste a PTE Klinikai Központot, ahol azt mondták: egyszeri, átmeneti üzemzavar történt, de annak is már egy hónapja.