Völner-botrány: Áder lépett

HírKlikk 2021. december 9. 09:21 2021. dec. 9. 09:21

A miniszterelnök javaslatára – megállapítom, hogy dr. Völner Pálnak, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2021. december 8-ai hatállyal megszűnik – olvasható Áder János köztársasági elnök határozatában, ami a Magyar Közlönyben jelent meg.

A fideszes politikust, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét, igazságügyi államtitkárt kedden vesztegetéssel gyanúsította meg a Legfőbb Ügyészség. A gyanú szerint a politikus rendszeresen fogadott el 2-5 millió forint kenőpénzt a végrehajtói kar vezetőjétől. Völner a róla szóló hírekre úgy reagált: nem követett el bűncselekményt, mégis lemondott az államtitkári pozíciójáról – írja hvg.hu.

A hvg.hu értesülései szerint egyszeri akár tízmilliós összeg vagy néhány milliós havidíj is lehetett az ára a bírósági végrehajtói praxisoknak, amelyeket a végrehajtói kamara elnöke „segített intézni”, és ő ebből a pénzből juttathatott Völnernek.

A lap úgy tudja, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a kapcsolódó büntetőügyben.

Forrás: hvg.hu