Volner lebukott: 420 ezres fizetés a barátnőnek, egy autó magának

HírKlikk 2018. november 8. 08:45 2018. nov. 8. 08:45

A volt Jobbik-alelnök elismerte, hogy találkozott májusban Magyar Györggyel és Herényi Károllyal, de azt cáfolja, hogy Fekete-Győr Andrással is leültek volna. Megjegyezte, ha a Jobbik-vezetés szivárogtat, tőle is várható, hogy nyilvánosságra hoz dolgokat.

Egy kiszivárgott jobbikos levelezéssel szembesítette Gulyás Balázs publicista Volner Jánost az ATV Egyenes Beszéd Kontrában. A levél tartalma szerint május 14-én, az akkor még jobbikos politikus azt írta Sneider Tamásnak és Gyöngyösi Mártonnak, hogy barátnőjének 420 ezres fizetést, magának egy Skoda Octavia típusú személygépkocsit kér és jelzi, hogy egy budai irodában, ahol Chesterfield bőr ülőgarnitúra van, ott le tudna ülni külső helyszínen Fekete-Győr Andrással, Herényi Károllyal és Magyar Györggyel.

Volner a műsorban elismerte, hogy találkozott Herényivel és Magyarral, de szerinte nem választási megállapodásról volt szó, ugyanis a Jobbik korábban döntést hozott róla, hogy nem köt egyezséget a baloldali pártokkal. Azt ugyanakkor tagadta a műsorban, hogy Fekete-Győrrel találkozott volna a levélben foglaltak szerint, mint mondta, egy tévé előszobájában futottak csak össze egyszer, április óta. Hozzátette: pártfeladatként kapta, hogy eszmét cseréljen Herényi Károlyékkal, egy beszélgetésről volt szó külső helyszínen, ami egy ügyvédi iroda és lehetőséget kaptak rá, hogy ott egy-egy tárgyalást folytassanak.

A barátnőjére vonatkozó részről Volner azt mondta: az érintett hölgy éveken keresztül a Jobbik parlamenti frakciójának alkalmazásában állt és ennek a munkakörnek a meghosszabbításáról szólt az írása. Hozzátette: a hölgy dolgozott a párt önkormányzati kabineténél is, azóta kilépett a Jobbikból, azonban jogi jellegű szolgáltatásokat továbbra is nyújt a párt önkormányzati képviselőinek, csakúgy, mint a Mi Hazánk Mozgalom képviselőinek.

Az EP-listavezetéssel kapcsolatban megjegyezte, arról már nyáron írt a Jobbik vezetésének, hogy számára az az utolsó, ami érdekelné, ő leginkább a Jobbik politikai irányának kialakításában szeretne segíteni. Volner megjegyezte, számára nincs kellemetlen abban, hogy ez a levél kiszivárgott, úgy véli, ha a Jobbik elnöke szeretne magántartalmú leveleket nyilvánosságra hozni, megteheti, de ebben az esetben ne csodálkozzon senki, ha ő is ezt fogja tenni. Bár a műsorban közölték, hogy nem a Jobbik elnökétől szivárgott ki a levél, Volner jelezte, neki írta a levelet, szerinte ő adhatta ki azt.

Forrás: atv.hu