Volner: mi leszünk a Fidesz váltópártja

HírKlikk 2019. március 18. 17:02 2019. márc. 18. 17:02

A Mi Hazánk Mozgalom lett a magyarországi politika harmadik pólusa, hosszabb távon pedig a Fidesz váltópártja - hangsúlyozta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a párthoz tartozó független országgyűlési képviselő.

 Arról beszélt: a Jobbik elárulta és feladta történelmi küldetését, vagyis azok képviseletét, akiknek "sem Orbán Viktor és a Fidesz, sem pedig a baloldali és a liberális pártok világa nem felel meg". Hozzátette, ezeknek az embereknek ma a Mi Hazánk kínál alternatívát. 

Létrejött a bevándorláspárti balliberális nagykoalíciót, a Jobbikkal kiegészülve - jelentette ki. Azt mondta, hogy a március 15-i megemlékezések "nevetséges" létszáma alapján a balliberális összefogásra nincs igény a társadalomban.

Volner János különösen durvának, hazaárulásnak nevezte, hogy a Jobbik - más pártokhoz hasonlóan - azzal a Dobrev Klárával áll egy színpadra, aki az Európai Egyesült Államok létrehozását, a nemzetek felettiséget pártolja.

Kérdésre válaszolva annak a meggyőződésének adott hangot: országos szinten a baloldali ellenzék és a Jobbik összefogása inkább vinni, mint hozni fogja a szavazatokat.

Arról, hogy a Mazsihisz elítélte a Gyöngyösi Márton 2013-as békéscsabai szerepléséről készült videón elhangzottakat, Volner János úgy nyilatkozott: a frakcióvezető Sneider Tamás pártelnökkel együtt jelenti a Jobbik európai elfogadottságára nehezedő legnagyobb terhet.

Hangsúlyozta: a baloldal mindig is a nemzeti erők ellen fegyverként alkalmazta az antiszemitizmus témáját, ám az utóbbi hónapok eseményei azt mutatják, hogy sosem gondolták komolyan a jelenség elleni küzdelmet.

A Mi Hazánk Mozgalom ajtói zárva vannak a nácik előtt - tette hozzá Volner János.

Forrás: MTI/Hírklikk