Volt párttársa állítja, hogy az ózdi alpolgármester nem integetett a „karlendítős” fotón

HírKlikk 2021. szeptember 23. 18:12 2021. szept. 23. 18:12

Nem felel meg a valóságnak, hogy a város jobbikos alpolgármesterének náci karlendítésre hasonlító mozdulata integetés volt – mondta el Fidrus Péter ózdi önkormányzati képviselő, aki januárban lépett ki a Jobbikból.

Mint ahogy már mi is beszámoltunk róla, napvilágra került egy fotó Farkas Péter Barnabásról, amikor nácinak tűnő karlendítést tesz egy antiszemita felírat előtt.

A képviselő-jelölt aztán bevallotta, hogy ő szerepel a fotón, azonban azt állította, hogy félremagyarázzák a képet, ő ugyanis csak társainak integetett, amikor a fotó készült.

Egy korábbi párttársa, Fidrus Péter szerint nem felel meg a valóságnak amit Farkas Péter Barnabás állít.

„Én azt gondolom, hogy ez a mozdulat abszolút nem félreérthető, már csak azért sem, mert magam is személyesen jelen voltam ezen a chorzówi találkozón, tehát Farkas Péter Barnabás nem mondott igazat, amikor azt mondta, hogy tömegnek integetett, semmiféle tömeg nem volt abban a kiállító teremben” – szögezte le az ATV Híradónak Fidrus, hozzátette, hogy szerinte Farkas Péter Barnabás méltatlanná vált hivatalára, ezért rendkívüli testületi ülés keretében vele szemben bizalmatlansági indítványt terjeszt majd elő.

A botrány hatására a Momentum megvonta a támogatását az ózdi előválasztás jobbikos jelöltjétől,  az MSZP pedig a jelöltségtől való visszalépésre szólította föl.