Vona most nem fogadna arra, hogy kormányváltás lesz

HírKlikk 2021. március 22. 10:22 2021. márc. 22. 10:22

A volt pártelnök szerint a 2022-es választás eredménye a Jobbikon fog múlni.

„Ma a Fideszen kívül a DK az egyetlen olyan párt, amely politikai pártként működik. Szervezeti szinten, aktivisták terén, stratégia kérdésében, vezetettségben, kommunikációban is nagyon tudatos, ami a DK-nál történik. És ez nem most kezdődött, hanem hosszú évek munkája érett be” – mondta Vona Gábor az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, amit a hvg.hu vett észre.

A Jobbik volt pártelnöke, a Második Reformkor Alapítvány alapítója azt is mondta, „Ha most kellene fogadnom, nem mondanám azt, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akarok kormányváltást, hanem még nem látom az ellenzéket erre képesnek”.

Közölte, vegyes érzései vannak arról, mennyire tartja sikeresnek Jakab Péter elnökségét a Jobbikban, de úgy látja, a párt népszerűsége, és Jakab Péter népszerűsége is nőtt, „méghozzá olyan ütemben, amelyen a kutatóintézetek is meglepődtek".

Hangsúlyozta, hogy az EP-választáson elért hat százalékhoz képest a mostani mérések alapján 12 százalékon áll a Jobbik. Szerinte „az ellenzéken belülről jöttek ezek az emberek”, részben az MSZP-től, esetleg a DK-tól elhódított szavazókról van szó, valamint olyan fiatalokról, akik kilépnének a nagybetűs életbe, „de nincs lehetőségük, mert a NER leural mindent”.

Vona Gábor szerint a 2022-es választás a Jobbikon fog múlni, de nagy kérdés, „hogy a falvakba ki fog behatolni”, ha ugyanis az ellenzék nyerni akar, akkor nem csak Budapesten, hanem vidéken is kell nyernie.

Azt is hatásosnak tartaná, ha valaki az ellenzék részéről – lehetőleg a közös miniszterelnök-jelöltként – a társadalom egységesítésének a szándékával lépne fel. Ezt jelenleg Karácsony Gergelyen és Márki-Zay Péteren látja.

Forrás: hvg.hu