Vuhanban többé nem ehetnek vadhúst

HírKlikk 2020. május 21. 20:15 2020. máj. 21. 20:15

Betiltották a kínai hatóságok a vuhaniaknak az úgynevezett egzotikus állatok (például a sünok, a kígyók és a denevérek) fogyasztását is.

A koronavírus kiindulópontjaként ismert több mint 11 milliós Vuhanban és a vonzáskörzetébe tartozó területeken a kínai hatóságok megtiltották a vadhús, egészen pontosan az egzotikus állatok fogyasztását és forgalmazását – írja a Mirrorra hivatkozva a 24.hu.

Az „egzotikus állat” kifejezést elég sok mindenre rá szokták húzni arrafelé, a kígyóktól a krokodilokon és a denevéreken át a sünökig.

A kínai állam hajlandó kivásárolni és kártalanítani azokat a gazdálkodókat, akik ilyen állatok vadászatával, tenyésztésével és feldolgozásával foglalkoztak – írja a portál, megjegyezve, hogy a vuhani wetmarketekről kiinduló, ma már a föld szinte minden pontján jelenlévő COVID-19 közel 330 ezer ember halálát okozta világszerte.

A 24.hu korábban már írt a a wetmarketekről, abból a cikkből kiderül, hogy gyakorlatilag bármilyen állatot lehet kapni Kínában fogyasztási célokra a békáktól a százlábúakon keresztül a farkaskölykökig.