Vujity Tvrtkonak azt ajánlották, tagadja le, hogy magyar

HírKlikk 2018. október 13. 05:45 2018. okt. 13. 05:45

Vujity Tvrtko a magyarok lakta, határon túli területeken tart előadást és igen kellemetlen helyzetbe került. Azt ajánlották neki, hogy tagadja le, hogy magyar - írta közösségi oldalán.

Mivel estjeim nagy létszámúak, figyelmeztettek, nehogy "magyar tömegrendezvénynek" értékeljék egyesek. Ketten is javasolták, hogy aznap horvát útlevéllel utazzak, illetve "horvátosítsam" magam. Eszembe jut a Szlovák TV riportere, aki kétezres évek elején azt kérte, hogy csak horvát író/előadóként mutathasson be a riportjában, mert úgy könnyebb! Bár nagyon büszke vagyok horvátságomra (is), válaszom akkor is, most is határozott NEM!"

Előadásomban nincs politika, soha senkit nem provokálok, az ukránok felé sincs bennem semmilyen bántó szándék, ugyanakkor az IDENTITÁS nem lehet alku tárgya, előadásomat NEM LEHET félelemben megtartani, nem fogok trükközni, mert ezt nem érezném becsületesnek a kárpátaljai magyarsággal szemben. Békével megyek de határozottan: ízig-vérig magyar este lesz, ENNYI! - írta  Tvrtko közösségi oldalán.

Forrás: Facebook