WC és víz nélküli lyukban élt az Európa-bajnok magyar sportoló

HírKlikk 2019. november 22. 05:30 2019. nov. 22. 05:30

Az 1982-es várnai birkózó Európa bajnokságon győztes, az FTC színeiben tízszer magyar bajnokságot nyert Bíró László egy 22 négyzetméteres „lakásban” élt, ahol sem illemhely, sem folyóvíz nem volt, a tisztálkodási lehetőségét egy lavór jelentette.

Miután a Bors beszámolt az egykori Európa-bajnok életkörülményeiről, Szőnyi János, az FTC birkózójának egykori trénere, szövetségi kapitánya, illetve Kuller József, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi, egyben intézőbizottságának tagja sietett az embertelen körülmények között tengődő sportoló segítségére. Több százezer forint értékű bejárati ajtót, ablakot vásároltak és a vizet is megpróbálták bevezettetni az utcáról.

A Bors cikke szerint a telket harmadrészben birtokló férfi leállíttatta a felújítási munkálatokat.

– Innentől vált tarthatatlanná minden – mondta a lapnak Kuller József. – A helyzet elmérgesedését előztem meg azzal, hogy Lacit és élettársát elköltöztettem. Szolgálati lakást biztosítottam nekik, ráadásul az Eb-aranyérmes a jövőben az általam vezetett cégcsoportban kap bejelentett munkát. Akár biztonsági őrként, akár más feladatkörben.

Kuller szerint a most 59 éves Európa-bajnok tisztességes szolgálati lakást kapott, amire bőven rászolgált, hiszen 25 világversenyen képviselte a magyar színeket.

Forrás: Bors