XVI. Erdélyi Mikulástúra, idén 19 tonna adomány jut

HírKlikk 2019. november 28. 10:15 2019. nov. 28. 10:15

Pénteken indul a XVI. Erdélyi Mikulástúra, Dunaföldvárról 19 tonna adományt juttatnak el december első hetében Erdély hetvenkét településére – közölték a szervezők.

 Az összegzés felidézi, hogy a karitatív akció tizenhat évvel ezelőtt, Szekszárdról indult először Böjte Csaba árvaházaiba, Dévára és Szászvárosba. Akkor még rokoni, baráti adományokkal voltak a kocsik megpakolva. Ahogy nőtt a gyermekotthon-hálózat, úgy nőtt a Mikulástúra csapata és az adományok mennyisége is.

Idén már harminc tagú csapat juttatja el a 18 kisteherautónyi adományt Erdély hetvenkét települése mellett Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda és Kovászna kórházaiba is. A 19 tonnányi ajándék között 2500 Mikulás-csomag is megtalálható – tartalmazza a közlemény.

Az adományokat iskolai, egyházi és munkahelyi gyűjtésekből, magánszemélyek felajánlásaiból állították össze. Támogatás – az ország több települése mellett – Svájcból és Németországból is érkezett.

A közlemény szerint – a programhoz kapcsolódva – tíz éve rajz- és esszépályázatot is hirdetnek a szervezők . A pályaműveket az erdélyi gyerekek a Mikulásnak adják át, Magyarországon pedig egy paksi szakképző iskola diákjai döntenek a nyertesekről. Idén a 28 különdíjasnak egyhetes csobánkai táborozási lehetőséget biztosítanak a szervezők.

Forrás: MTI/Hírklikk