Zacher Gábor szerint egyelőre megúsztuk

HírKlikk 2020. május 1. 12:22 2020. máj. 1. 12:22

A járvány első hullámát megúsztuk, de a fegyelmen nem szabad lazítani – mondta el Zacher Gábor toxikológus a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában

A mi életünkben az elmúlt hetek nem jelentettek olyan nagy fokú változást, csak abban a tudatban teltek az elmúlt napok, hogy esetleg koronavírusos beteggel állunk szemben – mondta Zacher Gábor toxikológus a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában, majd hozzátette, hogy azonban az emberek döntő többsége nem az egészségügyben dolgozik.

Sokaknál felerősödött a szorongás, a bezártság érzése, amelyet egyesek alkohollal vagy nyugtatóval próbáltak csillapítani. De a családon belüli erőszak is megnőtt valamelyest idehaza.

A toxikológus szerint, a járvány első hullámát megúsztuk – köszönhetően az időben bevezetett kormányzati és hatósági intézkedéseknek, azonban a fegyelmen nem szabad lazítani.

A jövőben is kerülni kell a nagyobb társas összejöveteleket, tartani kell a másfél-kétméteres távolságot, és ahol kötelezővé tették, hordani kell a maszkot – húzta alá. A közelgő anyák napjával kapcsolatban megjegyezte, hogy a szoros kontaktokat érdemes mellőzni.

Forrás: Hír TV