Zacher: nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem hagyjuk

HírKlikk 2021. március 8. 16:23 2021. márc. 8. 16:23

A toxikológus heti 80 órát dolgozik minimum, de számára nem ez a legnehezebb, hanem az, hogy naponta három-négy beteggel is közölnie kell, hogy lélegeztetőgépre fogják kapcsolni és lehet, hogy többé nem ébred fel.

„Nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem hagyjuk” – nyilatkozta a 168 órának Zacher Gábor.

„Ha kell, túlórázunk, kidolgozzuk a belünket, ágyszámot növelünk, de a betegekért nem tehetjük meg, hogy most feladjuk, azt sem, hogy elfáradjunk” – tette hozzá a szakember, aki kiemelte, hogy a kórházakban eszközhiány egyáltalán nincs, emberhiány, azonban ahogy eddig, most is van.

A helyzetet tovább rontja, hogy a koronavírus új mutációi miatt egyre többen kerülnek kórházba.

Zacher szerint az a legrémisztőbb, hogy komplett családok is érkeznek hozzá, apa, anya, a gyerek pedig egy másik kórházban van.

„Harmincas-negyvenes életerős fiatalok szemében látom a kétségbeesett aggódást, hogy „most mi lesz”.Persze sajnos ott vannak a 70-80 éves betegek is, de egyre több a fiatal” – számolt be érzéseiről az orvos.

Zacher minden hétfőn mentőzik is. A 24 órás műszak alatt szinte félóránként jön egy riasztás „Covid-gyanú”, vagy „igazolt Covid állapotromlás” miatt.

A hatvani kórházban – ahol Zacher dolgozik – jelenleg „telt ház van”, de a sok beteg mellett nagy terhet jelent az is, hogy egyre többször kell a hozzátartozóval telefonon közölni a halálhírt.

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt!!” – nyilatkozta Zacher.

Forrás: 168 Óra