Zaklatás az Operettszínházban: Kásler vizsgálatot rendelt el

HírKlikk 2020. június 12. 05:30 2020. jún. 12. 05:30

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az adott ügy tisztázásával kapcsolatban – válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtó- és kommunikációs főosztálya az Index kérdéseire.

Az Emmi a fenntartója a Budapesti Operettszínháznak. Az Indexnek korábban a színház két volt vagy jelenlegi munkatársa azt állította, hogy a volt ügyvezető igazgató, Kriza Zsigmond elviselhetetlen munkakörülményeket teremtett, bánásmódja megalázó volt, egyiküknek pedig megengedhetetlen megjegyzéseket tett a szexuális életére is. Minderről tájékoztatták Kiss-B. Atilla főigazgatót, aki elmondásuk szerint, nem tett semmit.

A portál több kérdést is küldött a tárcának. A zaklatások elszenvedőit segítő Biztonságos terek projekt koordinátora az ügyről hónapokkal ezelőtt tájékoztatta Fekete Péter kulturális államtitkárt, akitől nem kapott választ a levelére. Az Index erre is rákérdezett a tárcánál, de a portál sem kapott választ, ahogy arra sem, hogy az ügy első bejelentésekor tett-e lépéseket a minisztérium, illetve mit gondolnak Kriza Zsigmond felelősségéről az ügyben. Kiss-B. Atilla kedd este a Hír TV műsorában közölte, hogy Kriza azért távozott közös megegyezéssel, mert „rávetült a gyanú árnyéka”. Kijelentette viszont, hogy külső szakemberekkel kivizsgáltatta az ügyet, és a vizsgálat nem igazolta az állításokat. 

Az Indexnek nyilatkozó munkatársat azonban – állítása szerint – sem külső szakember, sem más személy nem kérdezte a panaszairól, és vizsgálatról sem tájékoztatták.

Ugyanezt állítja a hivatalos bejelentést tevő Biztonságos terek projekt koordinátora is. A portál megjegyezte, hogy nehezen érthető, ha valóban vizsgálat tisztázta Krizát, akkor miért kellett mégis távoznia.  A lap megkérdezte a minisztériumot arról is, hogy van-e tudomásuk a vizsgálatról, és miért nem vonták be abba az áldozatokat. Válasz erre sem érkezett.

Forrás: Index