A kormány készül az őszi döntő ütközetre

Lendvai Ildikó 2017. július 2. 10:28 2017. júl. 2. 10:28

Ne tessék bedőlni annak, hogy a kánikulában néhány kormánypolitikus hülyeségeket beszél. Van, akit erre tartanak, hogy a többiek nyugodtan készülhessenek a politikai őszre a háttérben.

Igaz, a jobb sorsra érdemes birkafőző fesztiválon a blődlikkel való népszórakoztatás talán túl jól sikerült.

Különösen, amikor az emberminiszter az általam mindeddig kedvelt birkapörköltet tárcája portfóliójához hasonlította, (csak nem kozmált oda a pörkölt is?), vagy azzal a rejtélyes kijelentéssel állt elő, miszerint "nem véletlen, hogy a birkafőző fesztivál egybeesik a Múzeumok Éjszakája napjával".

Németh Szilárd szerint a birkapörköltben "legfinomabb a vele együtt főtt agyvelő és szem". A kormány igenis megbecsüli az agyakat. Legalábbis főzve.

Közben az ennél is felelősebb vezetők készülnek az őszi döntő ütközetre. Mert az lesz, megmondták. Először is -nehogy elfelejtse a bamba nép a nyáron- még egyszer a fejünkbe sulykolják: ki az ellenség.

Indul az új plakátkampány, hála istennek, különben "Soros nevet a végén". Vérfagylalóan ronda, sátáni kacaja lehet, ha így óvnak tőle.

Újból feltöltötték a hadipénztárt is, mert hallottak valami Montecuccoliról abban az időben, mikor még nem akarták kipusztítani a gimnáziumokat. Ezért még a vakáció kitörése előtt gyorsan nyerettek egy újabb 75 milliárdos megbízást Mészáros Lőrincékkel. Szétnéztek a fegyverraktárban, és kipucoltak, megolajoztak ezt azt, nem harcolhatnak vacak eszközökkel, főleg a média kell meg a plakátok.

A Matolcsy-fiú szerezhette meg az Origót, Áder aláírta a plakáttörvényt, ezek tehát kipipálva.

Kellenek persze szövetségesek is, kint is, bent is. Idehaza kicsit leporolták, megtisztogatták Farkas Flórit, és szabaddá tették a terepet a kamupártok előtt: az ügyészség kihirdette, hogy 2014-ben sem volt bűncselekmény a szereplésük. Külső szövetségesekkel itt az Unióban nem állunk túl jól, ilyen helyzetben az ember ne legyen finnyás: baráti ölelések Erdogannal, Szíjjártó megdicséri a belorusz diktatúrát, ez is rendben.

Mehetnek vakációzni. Remélem, az ellenzék nem megy.