Habonyék ezt úgyis tudják!

Lendvai Ildikó 2018. június 13. 15:17 2018. jún. 13. 15:17

Hallom, hogy egy nemzetközi felmérés szerint az egész EU-ban mi félünk a legjobban a mesterséges intelligenciától, a robotizációtól. Nem lep meg. Miért pont attól ne ijedeznénk? Évek óta szisztematikusan nevelnek minket a félelemre, lényegében bármitől, ami egy kicsit is ismeretlen.

Hatalmi szempontból roppant hasznos, ha egy nép rettegésben él, és urainál védelmet keres. Tulajdonképpen érdemes volna a propagandában a menekültek helyébe a robotokat állítani- persze afféle ijesztő Terminátornak ábrázolva őket, nem ám a Csillagok háborúja két barátságos robotját, az aranyos gömböcformájút és a vicces hórihorgast tessék elképzelni! Dehát Habonyék ezt úgyis tudják. És mennyivel rémesebb látvány lesz, ha a plakátokon egy fémcsontváz-szerű Terminátor nevet a végén, és nem egy nyolcvanas bácsi!

Szóval: hajrá, már meg van alapozva, tessék átprogramozni a fogvacogtatást a mesterséges intelligenciák irányába! Most már csak azt kell eldönteni, hogy a kormány a 'mesterséges'-t vagy az 'intelligenciá'-t mutassa-e félelmetesebbnek. Szerintem az utóbbi volna a testhezálló neki. .