A FIFA felfüggesztette Kieran Trippier tízhetes eltiltását

HírKlikk 2021. január 3. 18:37 2021. jan. 3. 18:37

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vasárnap megerősítette a spanyol sajtóinformációkat, amelyek szerint felfüggesztették Kieran Trippier tízhetes eltiltását.

A játékos az angol szövetség (FA) vádja szerint hét pontban megszegte a szabályokat, ebből négy pontban is bűnösnek találták.

Az ügy alapja, hogy a játékos 2019 júliusában a Tottenham Hotspurtól az Atléticóhoz igazolt. A szerződéskötésről ugyanis még az előtt információt adott egy rokonának, hogy annak ténye nyilvánosságra került volna.

Az Index arról számol be, hogy bár a FIFA korábban jóváhagyta a FA döntését, most megváltoztatta korábbi határozatát, így a futballista pályára léphet klubcsapatában.

A FIFA azért módosított, mert meg akarja várni, hogy sikerrel jár-e az Atlético Madrid fellebbezése. Az eredmény után pedig dönt majd az eltiltás nemzetközi kiterjesztéséről.

Az eljárás ideje alatt a védő továbbra is szerepelhet a spanyol csapatban.

Az FA közvetlenül karácsony előtt szabott ki egy 77 ezer eurós bírságot az angol válogatott védőre, valamint egy tízhetes eltiltást. Az eltiltás 12 bajnoki meccset, valamint a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt érintette volna.

Trippier azzal védekezik, hogy nem fogadott ezzel kapcsolatban, és nem profitált mások sportfogadásából sem.

Forrás: Index