"A magyar lovassport legnagyobb beruházása valósult meg"

HírKlikk 2018. augusztus 18. 09:33 2018. aug. 18. 09:33

A magyar lovassport történetének legnagyobb beruházása valósult meg a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban - jelentette ki az agrárminiszter pénteken Szilvásváradon.

Nagy István elmondta, hogy a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban, a Kincsem Nemzeti Lovasprogram keretében mintegy 6,8 milliárd forintból megvalósult beruházássorozattal elindul egy folyamat, melynek középpontjában a ló és a lovaglás megszerettetése, a lovassport tömegbázisának szélesítése áll.     

Szilvásvárad a honi lótenyésztés ikonikus jelképe, a lipicai pedig a világon egyedülálló lófajta - fogalmazott. A magyar lovassport sikerei nagyrészt e lófajtának köszönhetők, így megérdemli, hogy méltó és a jövő sikereit megalapozó infrastruktúrát kapjon, melyet egy látványos programokkal és lovasshow-val kísért családi nap keretében szombaton adnak át - tette hozzá Nagy István.

Nagy István agrárminiszter megsimogat egy lovat az új lipicai lovasközpontban Szilvásváradon a megnyitó előtti napon, 2018. augusztus 17-én. Mellette Sebők Zoltán projektmenedzser, Fehér Károly, a Magyar Lovas Szövetség kommunikációs igazgatója és Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója MTI Fotó: Komka Péter

 

Négyes fogat az új lipicai lovasközpontban Szilvásváradon a megnyitó előtti napon, 2018. augusztus 17-én. MTI Fotó: Komka Péter

 

Az új lipicai lovasközpont Szilvásváradon a megnyitó előtti napon, 2018. augusztus 17-én. MTI Fotó: Komka Péter

 

Forrás: MTI