Asztalitenisz Eb - Csak egy magyar maradt állva egyesben

HírKlikk 2021. június 24. 20:35 2021. jún. 24. 20:35

A hat magyar közül mindössze egy maradt állva az egyes küzdelmek csütörtöki első fordulója után a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A nőknél négyen próbálkoztak a 64-es főtáblán, de közülük meglepetésre csak a friss magyar bajnok Imre Leila élte túl a nyitókört. Az Erdért SE 24 éves játékosa a selejtezőből indult, most pedig a 23.-ként rangsorolt svájci Rachel Morténél is jobbnak bizonyult, ráadásul kétszettes hátrányból fordítva, így készülhet a svéd Christina Kallberg elleni pénteki mérkőzésre, amelyen már a nyolcaddöntőbe jutás lesz a tét.

A többiek elvéreztek az első fordulóban, s ez a tokiói olimpiára készülő Póta Georgina és Pergel Szandra esetében mindenképpen meglepetés. A selejtezőből főtáblára jutott Bálint Bernadettnek bravúrra lett volna szüksége a második helyen kiemelt német Petrissa Solja ellen, de ettől messze volt. A gyermeke tavalyi születése óta első nemzetközi versenyén induló Póta (12. kiemelt) a szerb Andrea Todorovictól kapott ki négy sima játszmában, míg Pergelt (19.) az ukrán Szlomija Bratejko verte öt szettben.

A férfiaknál Szudi Ádám és Ecseki Nándor is egyenes ágon jutott a főtáblára a selejtezőből, ott azonban mindketten két erős, kiemelt játékossal találták szembe magukat, s nem is bírtak velük. Ecseki simán kikapott a svéd Jon Perssontól (16.), Szudi pedig hiába vezetett 2-0-ra az angol Paul Drinkhall (23.) ellen, végül döntő  szettben alulmaradt.    

Az Eb vasárnapig tart, a döntőkre pénteken (vegyes páros) és a hét utolsó napján (férfi egyes és páros, női egyes és páros) kerül sor.

Forrás: MTI/Hírklikk