Az NB I-ben is kényszerszünet következik

HírKlikk 2020. március 16. 15:47 2020. márc. 16. 15:47

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét átmeneti időre.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, hétfőn, a szervezet Facebook-oldalán közzétett videoüzenetben elmondta, hogy az MLSZ vezető testülete „valamennyi labdarúgó-mérkőzés lejátszását felfüggesztette, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is".

„Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak" – mondta Sipos Jenő.

Emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány miatt, az MLSZ már korábban is hozott meg döntéseket: elhalasztott egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótlás csapatok nem utaztak el külföldre és az MLSZ sem rendezett utánpótlás tornákat. A kormány döntésével összhangban, zárt kapus mérkőzéseket rendelt el, továbbá felfüggesztette az utánpótlás bajnoki mérkőzések lejátszását, „a legfontosabb cél, mindenki egészségének a megóvása érdekében".

„Reméljük, hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a megértését a játékosoknak, az edzőknek és természetesen a szurkolóknak is" – tette hozzá.

Az OTP Bank Liga 33 fordulójából eddig 25-öt játszottak le, a Merkantil Bank Liga NB II-ből pedig még tíz kör van hátra. Előbbiben eredetileg május 16-án, utóbbiban egy nappal később lett volna az utolsó játéknap.

Forrás: MTI/Hírklikk