Az UEFA jóváhagyta, hogy a német csapatkapitány szivárványos karszalagot viseljen az Eb-n

HírKlikk 2021. június 21. 19:15 2021. jún. 21. 19:15

Nem talált kivetnivalót az UEFA abban, hogy szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt Manuel Neuer, a német válogatott kapusa a franciák és a portugálok elleni meccsen az Európa-bajnokságon.

Neuer az LMBTQ-közösséggel vállalt szolidaritást ezzel a gesztussal júniusban, a Pride-hónapban, amely világszerte a szexuális kisebbségek elfogadásáról és büszkeségéről szól – írja a Telex.

Az UEFA azt vizsgálta, hogy nem számít-e politikai nyilatkozatnak a szivárványos karszalag viselése. A német labdarúgó-szövetség vasárnap este Twitter-oldalán megerősítette, hogy leállították a vizsgálatot. Egy levélben a sokszínűség szimbólumának nyilvánították a karszalagot, amely jó célt szolgál.

Az UEFA mostani döntése akár fontos fordulópontja lehet annak a néhány napja indult kezdeményezésnek is, amely azért indult, hogy szivárványszínűre világítsák ki a müncheni stadiont a szerdai német–magyar Eb-meccs alatt. Az online petíciót már csaknem 90 ezer ember írta alá, ők a Magyarországon múlt héten megszavazott, melegellenessé eltérített pedofiltörvény ellen szeretnének tiltakozni ezzel.