Babosék a Roland Garros döntőjében

HírKlikk 2020. október 9. 15:30 2020. okt. 9. 15:30

A címvédő Babos Tímea-Kristina Mladenovic kettős bejutott a fináléba a francia nyílt teniszbajnokságon.

A második helyen kiemelt világbajnok magyar-francia duó a pénteki elődöntőben 6:2, 4:6, 7:5-re győzte le a negyedikként rangsorolt, két évvel ezelőtt bajnok Barbora Krejcikova-Katerina Siniakova cseh párost. A találkozó 2 óra 29 percig tartott.

Babosék – akik közösen diadalmaskodtak az elmúlt két évben a világbajnokságon – 2:1-es vezetésüknél vették el ellenfelük adogatását először, ekkor azonban a csehek még a magyar játékos szerváját rögtön „megkontrázták". Innentől azonban nem volt kérdés a magyar-francia páros sikere az első játszmában, igaz, rendre szorosan játszottak a felek, de a legfontosabb pontokat Babosék nyerték.

A második játszmát jól kezdték Babosék, gyorsan 2:0-s előnybe kerültek, de Mladenovic kettős hibái visszahozták a riválist, amely egyenlített. A csehek játéka fokozatosan feljavult és 3:3 után brékelőnybe kerültek, innen pedig már nem is engedték ki a kezükből a szettet.

A mindent eldöntő harmadik játszma első játékát „vért izzadva", két bréklabdát hárítva megnyerték Babosék, de gyorsan jött a cseh egyenlítés. Mladenovic adogatása Baboséhoz hasonlóan, hosszúra nyúlt, de ezúttal is a címvédő sikerét hozta, viszont a rivális pillanatok alatt egalizált. A következő játékban Babosék már nem tudták elkerülni, hogy a csehek elvegyék adogatásukat, de óriási küzdelemben sikerült azonnal visszabrékelniük. Mladenovic a korábbiakhoz képest simán hozta adogatását, de a csehek sem izzadtak meg, így kerek két óra játék után újra egyenlítettek.

Babos sikeres adogatójátéka után. a címvédő előtt először csillant fel a döntő lehetősége, és a következő játékban Krejcikova hibája után meccslabdához jutott, Babos tenyerese azonban pályán kívül ért földet. Ezután pillanatok alatt egyenlítettek a csehek. Mladenovic adogatása során ugyan többször is hibázott, de elsősorban neki köszönhetően, így is 6:5-ös előnybe kerültek Babosék. Siniakova adogatása először simának tűnt, de a magyar-francia kettős 40:15-ről egyenlített. Mladenovic kegyetlen tenyeresével másodszor is meccslabdához jutottak Babosék, viszont a francia röptéje rossz volt. Nem kellett sokat várni a harmadik meccslabdára, ezt viszont Krejcikova hárította egy kiváló röptével. Azonnal jött a negyedik lehetőség a döntőre, Babos azonban elhibázott egy könnyű tenyerest. A magyar lecsapása után jött az ötödik meccslabda, amelynél Babos ezúttal egy kereszt fonákot rontott el. Siniakova kettős hibája után, hatodszor is megkapta a lehetőséget a címvédő, amely végül Mladenovic röptéjével lezárta az összecsapást.

Babosék – akik idén már az Australian Openen is diadalmaskodtak – a döntőben az Alexa Guarachi-Desirae Krawczyk chilei-amerikai és a Nicole Melichar-Iga Swiatek amerikai-lengyel páros összecsapásának továbbjutójával találkoznak.

Eredmény:    

női páros, elődöntő:
Babos Tímea,-Kristina Mladenovic (magyar-francia, 2.) - Barbora Krejcikova-Katerina Siniakova (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 7:5

Forrás: MTI