Dárdai visszatér a Hertha kispadjára

HírKlikk 2021. január 25. 15:57 2021. jan. 25. 15:57

A német élvonalban gyengélkedő Hertha BSC 2022-ig kötött szerződést Dárdai Pállal.

A szombaton hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedő Hertha BSC mindösszesen csak egy pontot tudott szerezni az elmúlt négy bajnokiján. Jelenleg a tabella 14. helyén vannak és csak két ponttal előzik meg a már osztályzós helyen álló 1. FC Köln csapatát.

Az Index számol be arról, hogy a német sajtó már napok óta arról cikkezett, hogy menesztik a kilenc hónapja kinevezett Bruno Labbadiát, valamint az eddig érinthetetlennek hitt Michael Preetz sportigazgatót is. Ez vasárnap vált hivatalossá: a klub honlapján közölte, hogy mindkét szakember közös megegyezéssel távozott a csapattól.

A klub új edzője pedig nem más lett, mint a korábban a csapattal már ragyogó szezonokat produkáló Dárdai Pál.

„Nem az volt a tervem, hogy az U16-os csapat után ismét a felnőtteket irányítsam, azonban azt mondanom sem kell, hogy mit jelent számomra a Hertha. Nem volt kérdés, hogy segítek ebben a szituációban. Alig várom a kihívásokat és a közös munkát a csapattal” – nyilatkozta Dárdai a klub hivatalos honlapjának.

Így kezdődött minden 2015 februárjában is: a gyengélkedő berlini klub az akkor az utánpótlásban dolgozó magyar szakembert kérte fel a felnőttcsapat megbízott edzőjének. Dárdai benntartotta a csapatot, majd a következő idényben elődöntőig vezette a Német Kupában, a Bundesligában pedig a hetedik helyen végzett az együttessel, ami Európa-liga-indulást ért. A 2017–2018-as idényben hatodik lett a Hertha a Bundesligában, amivel kvalifikálta magát az Európa-liga csoportkörébe. 2019 áprilisában jelentették be, hogy a nyártól már nem ő irányítja a csapatot. Több Bundesliga-klubbal is hírbe hozták, de ő egy év szünet után folytatta a munkát Berlinben, a Hertha U16-os gárdáját irányította.

Forrás: Index