Erste Liga marad a magyar jégkorongbajnokság neve

HírKlikk 2020. június 24. 19:28 2020. jún. 24. 19:28

További két évig Erste Ligának hívják a magyar bázisú jégkorong-bajnokságot – jelentette be szerdán a névadó pénzintézet és a magyar szövetség (MJSZ).

„Egy kétszáz éves intézmény jól meggondolja, kivel működik együtt, melyik sporthoz adja a nevét" – értékelt a megállapodás aláírása előtt Jelasity Radován, az Erste Bank magyarországi elnök-vezérigazgatója. Leszögezte, hogy a három éve megkezdett stratégiai együttműködés nyomán kölcsönös előnyökkel, pozitív tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a felek.

„Ezért ezekben a nehezebb időkben is kitartunk, és tovább folytatjuk az együttműködést, amelyet további két évvel meghosszabbítunk" – tette hozzá.

„Nehéz időszakot él át a nemzetközi jégkorong. Sajnos a magyar hoki sem kivétel ez alól" – hangsúlyozta Such György, az MJSZ elnöke. "Különösen fontos, hogy hosszú távon elkötelezett, megbízható partnerekkel tudjunk együttműködni, az Erste Bank személyében pedig ilyen partnerünk volt, van és lesz."

Kifejtette: a további előrelépés feltételeit kívánják megteremteni és a lelkes közönség igényeit kiszolgálni: „A konstrukciónk alapvető eleme a magyar bázisú bajnokság, ennek stabilitását és fejlődését biztosítja a megtoldott együttműködés."

Az MTI kérdésére elmondta: a világjárvány hatására az anyagi körülmények, pénzügyi lehetőségek korlátozottabbak.

„Mivel nem volt forrás a felnőtt válogatott szponzorációjára is, partnerünk erről felelős és korrekt módon lemondott, a fókuszt pedig a ligára helyezte. Ezzel megnyílt előttünk a lehetőség, hogy a nemzeti csapathoz újabb szponzort keressünk" – fogalmazott.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke leszögezte, az együttműködés stabil alapot adott a szemmel látható fejlődéshez. Mint mondta, a szakmai munkában is sok segítséget nyújt a bank. A profi marketinget és a nézőtoborzást említette példaként, amelyek a liga hosszú távú fejlődését szolgálják.

"Olyan versenysorozattá vált a liga, amelyre lehet alapozni" – mondta. Kiemelte: a csapatok erősítenek a következő szezonra, így erős bajnokságra számít a 2020/21-es idényben, amelyet szeptember közepe körül szeretnének elkezdeni.

Szabados Richárd, a liga alelnöke, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője, a tervek közül megemlítette a klubok üzleti szemléletének javítását, valamint a „Családok a jégpályára" marketingakciót.

Forrás: MTI/Hírklikk