Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

HírKlikk 2019. július 22. 18:15 2019. júl. 22. 18:15

Fucsovics Márton két sima szettben legyőzte a német Philipp Kohlschreibert az 1,85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában, hétfőn.

A mérkőzés első játszmájában a világranglista 50. helyén álló Fucsovics 2:1-es vezetését követően került brékelőnybe, 37 perc után pedig már szettelőnye volt. A második játszmában még nagyobb volt a különbség a két játékos között: Kohlschreiber (72.) mindhárom szervajátékát elveszítette, így hiába szólt mellette a hazai pálya és a rutin - a német nyolc ATP-tornát nyert meg, karriercsúcsként pedig a 16. volt a világranglistán -, nullára kapott ki. A mérkőzés 65 percig tartott.

Fucsovics másodszor mérkőzött meg Kohlschreiberrel, és először győzte le. A 2018-as vereségét úgy szenvedte el, hogy a döntő szettben feladta a meccset.

A magyar teniszező a nyolcaddöntőben az első helyen kiemelt osztrák Dominic Thiem és az uruguayi Pablo Cuevas párharcának továbbjutójával találkozik.

"Nem úgy indult, hogy ilyen eredmény lesz, de nagyon koncentráltam, jól ment a szerva és a tenyeres is. A múlt héten nagyon jókat edzettünk, és a kemény munka mindig kifizetődik" - írta közösségi oldalán Fucsovics.

Forrás: MTI/Hírklikk