Gera Zoltán lett a magyar válogatott másodedzője

HírKlikk 2018. július 21. 15:00 2018. júl. 21. 15:00

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya hivatalosan is munkába állt. Az MLSZ honlapján mutatták be az olasz szakember stábját, amiben Gera Zoltán is helyet kapott, mint másodedző.

A 97-szeres válogatott labdarúgó júniusban jelentette be, hogy befejezi pályafutását, mely bővelkedett sikerekben: háromszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, fontos tagja volt a Bernd Storck vezette Eb-csoportgyőztes válogatottnak – ő szerezte a torna legszebb gólját is.

Nemzetközi porondon elért eredményei közül kiemelkedik a 2010-es Európa Liga-döntőbe jutása a Fulham csapatával, illetve a Championshipben elért bajnoki címe a West Bromwich Albion színeiben.

A 39 esztendős Gera Zoltán sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de mind Szélesi Zoltán, mind pedig Georges Leekens meghívta a keretbe, hiszen nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitány számára. 

Lényegében ezt az utat folytatja Marco Rossi is, amikor számít a Pécsi MFC és a Ferencváros legendás Gerzsonjára – immár a szakmai stáb tagjaként.

„Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de


nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát.

Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat.  A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak” - fogalmazott Gera Zoltán.