Győzelem Új-Zéland ellen, élnek a magyar remények a 3x3-as kosárlabda-vb-n

HírKlikk 2023. május 7. 05:30 2023. máj. 7. 05:30

A magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 21-11-re legyőzte Új-Zélandot szombaton az eilati világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában, így életben tartotta továbbjutási reményeit.

Csirke Ferenc szakvezető együttese első mérkőzésén 16-12-re kikapott a házigazda izraeliektől, így annak tudatában lépett pályára az Ice Mallban az óceániai rivális ellen, hogy ha ismét vereséget szenved, akkor biztosan lemarad a vasárnapi rájátszásról.

A Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapat csak az első 3-4 percben bizonytalankodott, fej fej mellett haladt az új-zélandiakkal, miközben Ivosev zsákolásból, távoli duplából és büntetőből is eredményes volt. A magyarok ekkor 11-6-ra elhúztak, nemsokára már tíz ponttal is vezettek, és az utolsó két és fél percben már csak az volt a kérdés, hogy végigmegy-e a találkozó. Ivosev 20-11-nél bedobta közelről a győztes kosarat, így a rendes játékidő vége előtt 36.7 másodperccel befejeződött a meccs.    

Mivel a csoport esti mérkőzésén Izrael a papírformának megfelelően, 21-17-re legyőzte Új-Zélandot, a magyarok a csoport második helyén végeztek, így vasárnap 12.15-kor a B csoport első helyezettjével, Szlovéniával játszanak. Amennyiben nyernek, kijutnak a világbajnokságra, vereség esetén pedig még egy lehetőségük marad a kvalifikációra.

A hatcsapatos izraeli selejtezőről három gárda utazhat a május 30. és június 4. között sorra kerülő bécsi világbajnokságra, amelyen a magyar női válogatott alanyi jogon részt vesz.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:

Magyarország - Új-Zéland 21-11

korábban:
Izrael-Magyarország 16-12

Forrás: MTI