Hosszú Katinka egy arany- és egy bronzéremmel zárt

HírKlikk 2018. október 6. 21:05 2018. okt. 6. 21:05

Akárcsak pénteken, Hosszú Katinka a szombati zárónapon is egy-egy arany- és bronzérmet nyert egyéniben az úszók világkupa-sorozatának budapesti állomásán. A 29 éves, háromszoros olimpiai bajnok versenyző így négy arany- és két bronzéremmel zárt a Duna Arénában.

Fantasztikus hangulatban, telt házat jelentő ötezer néző előtt, a férfi 400 méter vegyes döntőjével, benne három magyarral indult az esti program. A mezőny gyorsan több részre szakadt, a szám háromszoros világbajnoka, a japán Szeto Daija hamar ellépett, a második helyen pedig Verrasztó Dávidot nem volt esélyük a többieknek utolérni.

A magyarok közül az ezüstérmes Verrasztó mögött Holló Balázs a hatodik, Grátz Benjámin pedig a futamban nyolcadik, az időeredményt tekintve pedig a tizedik lett. Bernek Péter végül nem állt rajtkőre.

A zárónap utolsó egyéni döntőjében 200 méter vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna az első és a második legjobb idő birtokosaiként állt rajtkőre, s egy visszalépést miatt az előfutamban kilencedik Verrasztó Evelyn is elindulhatott: Hosszú végig vezetve magabiztosan nyert, míg Jakabos a hatodik, Verrasztó pedig a nyolcadik helyen csapott célba.

A világkupa zárásaként a 4x50 méteres vegyes vegyesváltók küzdelmeit rendezték meg: a Bohus Richárd, Horváth Dávid, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar négyes a nyolcadik lett.

A világkupa-sorozat első szakaszát nagy medencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán, Eindhovenben kezdődött a múlt hétvégén, és most Budapesten zárult.

A harmadik, zárószakaszra - ugyancsak 25 méteres medencében - novemberben Ázsiában, sorrendben Pekingben, Tokióban és Szingapúrban kerül sor.