Kokó váltaná Erdei Zsoltot az elnöki székben

HírKlikk 2018. december 1. 13:33 2018. dec. 1. 13:33

Megtörte a hallgatását Kovács Kokó István az ökölvívó szövetség botrányairól. A Magyar Hangnak most interjúban beszélt a terveiről és arról, indulna-e az elnöki székért.

Mint ismert, az augusztusi ifjúsági ökölvívó világbajnokság után borult a bili a szövetségben. Egy elnökségi dokumentumból kiderült, hogy született egy 348 milliós hiány és 210 milliónyi kifizetetlen számla .

Az elnökség tagjaiból álló vizsgálóbizottság arra a döntésre jutott, hogy „szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy a vb vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban résztvevő személyeket.

A MÖSZ elnöke, Erdei Zsolt november 6-án küldte el azt a levelet az ügyészségnek, amelyben lényegét tekintve, mint legfőbb döntéshozó vizsgálatot kért többek között saját maga ellen is.

Kovács István a Magyar Hangnak elmondta, mit gondol a jelenlegi helyzetről. Szerinte

- most elsősorban egy olyan emberre van szükség, aki konszolidálni tudná a helyzetet.

- szükség van az állam beavatkozására, segítségére, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetet a piac, a támogatók képtelenek lennének megoldani.

- ha megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik, az sem baj, ha nem az ökölvívás világából érkezne a következő elnök.

- ha a fentebb említett és kívánatos személy bevonására nem kerülne sor, akkor ebben az egy esetben vállalná az elnökséget, de nagyon szigorú feltételekhez kötné.

Forrás: Magyar Hang