Különös terveket szövögetnek Marseille-ben

HírKlikk 2020. július 12. 17:13 2020. júl. 12. 17:13

A szebb napokat is megélt Olympique Marseille-t egy szaúdi hátterű tulajdonosi csoport szeretné felvásárolni és egy BL-esélyes elit csapatot is szerződtetnének a francia kikötővárosban – írja a Sport365.

A hírportál szerint, Mohamed Ayachi Ajroudi, a francia-tunéziai üzletember a Le Figaro-nak beszélt az Olympique Marseille csapatával kapcsolatos terveiről. Ajroudi egyértelműen kijelentette, hogy a csapat megvásárlása a célja, és további befektetők bevonása. „Olyan csapatot kell építeni, amelyik rövid időn belül Bajnokok Ligáját nyerhet" – jelentette ki.

Ehhez a terve az, hogy megszerzi az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldot és A Real Madrid vezetőedzőjét Zinedine Zidane-t. „Mi lenne annál jobb, mint visszahozni a szülővárosába egy helyi srácot? Mondjuk Zinedine Zidane-t. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – nyilatkozta Ajroudi.

Az AFP szerint a felvásárlás közel 700 millió euróba kerülne a szaúdiaknak, ebből 300 millió jutna a jelenlegi amerikai tulajnak, 200 milliót szánnának hiteltörlesztésre és további 200 milliót átigazolásokra.

A francia csapat 12 ponttal maradt el az idei szezonban, így érthető, hogy a befektetők erősítésen gondolkoznak.