Labdarúgó NB I – Nem tudta legyőzni az Újpestet, kiesés szélén a DVTK

HírKlikk 2021. április 29. 20:15 2021. ápr. 29. 20:15

A bennmaradásért küzdő, utolsó előtti Diósgyőr hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának csütörtöki nyitómérkőzésén.

A több alapemberét nélkülöző kupadöntős fővárosi csapat ezzel biztosította élvonalbeli tagságát, a DVTK viszont – amely az előző három mérkőzését megnyerte – akár már ezen a hétvégén kieshet.

Nem túl nagy iramú játékkal, kevés helyzettel telt el az első negyedóra. Egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt, a támadásvezetésekből azonban hiányzott az ötlet és a dinamika mindkét oldalon. A folytatásban is többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot. Így pedig nem volt esély komolyabb gólszerzési lehetőség kialakítására. A 40. percben viszont több csel és passz is sikerült a hazaiaknak, nagy helyzetben azonban Polgár, majd Vanecek nem találta el a labdát.

Zoran Zekic vezetőedző megpróbálta felpörgetni a hazai csapatot, hármat cserélt a második félidőre. Mezőnyfölénybe került a DVTK, érződött, hogy nagyobb szüksége van a győzelemre, mint ellenfelének. Ezzel együtt, nem sok esély nyílt a diósgyőri gólszerzésre. A hajrára eleredő esőben elkeseredetten támadott a hazai együttes, de nem tudta begyűjteni a három pontot, így már nem a saját kezében van a sorsa.

Forrás: MTI/Hírklikk