Leekens: a magyar foci úgy szar, ahogy van

2018. július 19. 08:54

Közel egy hónapja menesztették a magyar válogatott éléről Georges Leekenst. A belga szakember visszatért, előbb találkozott az MLSZ vezetőivel, és összefutott néhány magyarországi ismerősével, többek között az olimpiai ezüstérmes labdarúgónkkal, Kű Lajossal, akivel anno Belgiumban csapattársak voltak.

A volt csapattárs beavatta a Sport plusz hetilapot a kulisszatitkokba. Kű Lajos elmondta, hogy kirúgása után Leekens hívta fel, majd találkoztak. Annak idején csapattársak voltak Belgiumban.

Kű Lajosnak meggyőződése volt Leekens kinevezésekor, hogy ha az ő keménysége, habitusa sem érvényesül a nemzeti csapatnál, akkor lehúzhatjuk a rolót.

A belga szakember az itt töltött napokról azt mondta neki: Lajos, jobban magyarnak érzem magam, mint belgának. Mondta ezt azután, hogy Magyarországról kirúgták.

Leekens beszélt a tapasztalatairól is. Kű Lajos szó szerint idézte volt játékostársát: „Lajos, a magyar foci úgy szar, ahogy van! A magyar játékosok nem tudnak küzdeni, harcolni”.

Arra, hogy akkor miért nem vágja ki ezeket a játékosokat, Leekens azt felelte, hogy hogyan vágja ki, ha nincs akit beállítson a helyükre?

Dzsudzsákot be kellett állítania, még akkor is, ha tudta, hogy nem csinál semmit. Arra a kérdésre, hogy ki parancsolt rá a szövetségi kapitányra, Leekens azt mondta, hogy szinte mindenki. A csapatban, a csapat körül, a háttérben. De szerinte ezt sugallja a közvélemény is. Az egész milliő így van belőve.

Leekens elkotyogta, hogy ez az ország Dzsudzsák-fóbiában szenved, a balszélső nélkül a többség számára nem létezik magyar válogatott. Infarktus kerülgette, amikor ez a „nemzeti hős” Dzsudzsák feleannyit futott a meccsen, mint a társa.

Azon is ki volt akadva, hogy összesen egy olyan magyar futballistát talál a Földön, aki rendszeresen játszik a topligában. A kapus Gulácsi.

Leekens nyomokban sem látta a magyar focistákon a győztes mentalitást, miközben profik, akiknek a munkaszerződésében benne van, hogy győzni kell, hogy dolgozni kell, mert csak így juthatunk előbbre.

Szerző: Márkus