Lemondott a Barcelona elnöke és a klub igazgatósága

HírKlikk 2020. október 28. 15:35 2020. okt. 28. 15:35

Nem várták meg, amíg kirúgják őket a novemberi bizalmi szavazáson, miután 20 ezer pártoló tag a távozásukat követelte.

Josep Maria Bartomeu hat éve volt az FC Barcelona elnöke és ezalatt „sikerült" tönkretennie a világ egyik legjobb labdarúgó csapatát. A csapat újjáépítése nem halad, a fiatal tehetségek képzése elakadt, jelentős új igazolásokra nem volt pénz, Ronald Koemannal szenvednek a bajnokságban, a hétvégén kikaptak a Real Madridtól is. A klub rettenetes anyagi helyzetben van, Messi pedig annyira kilátástalannak látja a helyzetet, hogy távozni akart, de a szerződése végül ezt most nyáron nem tette lehetővé. 

Bartomeu persze nem ezekkel a gondokkal indokolta lemondását, hanem azzal, hogy a katalán kormány nem halasztotta el a november eleji bizalmi szavazást. A most már csak volt elnök szerint, ebben a járványügyi helyzetben nem akarta kockáztatni a támogatók egészségét azzal, hogy személyesen megjelenjenek a szavazáson – írja a 444

Bartomeu azt is közölte, hogy a Barcelona rábólintott az Európai Szuperligában való részvételre, ami egy európai topbajnokság lenne. Ezt a döntést ugyanakkor az új vezetőségnek meg kell majd erősítenie. 

A Marca spanyol sportportál szerkesztősége úgy értékelte Bartomeu távozását, hogy „elmegy a Barça történelmének a legrosszabb elnöke". 

Forrás: 444/Hírklikk