Lincselés és késelés a Fradi-stadionban

HírKlikk 2017. november 5. 06:51 2017. nov. 5. 06:51

A verekedés az Index tudósítása szerint azért tört ki, mert a stadionban összetűzésbe kerültek a Ferencváros "kitiltott" és "kubatovista" szurkolói. Azaz a Kubatov Gábor klubelnök által bevezetett rendszabályok ellen három és fél évnyi távolmaradásukkal tüntető régi ultrák, és helyüket átvevő újak.

Információk szerint egy szurkoló koponyasérüléseket szenvedett a verekedésben, és súlyosan megsérült a szeme, jelenleg kórházban van. A tömeg által megtámadott szurkolót vagy szurkolókat a biztonsági szolgálat mentette ki a lincselők karmai közül.

a B-lelátónál lévő büfénél történt az összetűzés, egy informátor azt is tudni vélte, hogy az egyik "kubatovista" csoport vezetője késsel támadt az egyik visszatérő csoport két tagjára, akiket meg is sebesített. Ezt követően viszont a támadót nagyon megverték a megtámadott szurkolók társai. Mindhárom sérültet a mentők látták el, volt akit kórházba szállítottak.

Az ultrák szerint egy hírhedt, büntetett előéletű, erőszakos bűncselekményekért több évet börtönben töltött ultra késelt, akit a felháborodott tömeg gyakorlatilag meglincselt.

Az Index megkereste a rendőrséget, ahonnan ezt a választ kapták:

"Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja."

Az FTC az alábbi közleményt adta ki:

"Az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő."