Loic Nego lett a magyar NB I legjobb játékosa

HírKlikk 2019. május 21. 07:22 2019. máj. 21. 07:22

Az ezüstérmes MOL Vidi FC középpályása, a francia Loic Nego kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján hétfőn.

Az eseményen - amelyet az M4 Sport élőben közvetített - a vasárnap befejeződött élvonalbeli idény felfedezettjének a Puskás Akadémiában szereplő Kiss Tamást választották, a legjobb edző pedig a bronzérmes Debrecen szakvezetője, Herczeg András lett.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke köszöntőjében kiemelte a női futball fejlődését - azon belül is a szombati Bajnokok Ligája-döntőt, amelyet Budapesten rendeztek meg -, a MOL Vidi FC sikeres Európa-liga szereplését, valamint az U17-es válogatottat, amely a dublini korosztályos Európa-bajnokságon ötödik lett, ezzel kijutott a világbajnokságra. 

Az MLSZ vezetője kiemelte a harmincadik bajnoki címét szerző Ferencvárost, és sok sikert kívánt a zöld-fehéreknek az előttük álló európai kupamérkőzésekhez.

Hozzátette, nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis továbbra sincs elég néző a pályákon, illetve nincs annyi fiatal játékos, ami arányban áll a befektetésekkel. Megjegyezte: bízik abban, hogy több klub is követi majd a Debrecen példáját, amely javarészt magyar futballistákkal végzett a harmadik helyen és harcolta ki az Európa-liga indulást.ű

Csányi Sándor elmondta, a következő nagy feladat a felnőtt férfi válogatott előtt áll, ugyanis júniusban két fontos Európa-bajnoki selejtező - Azerbajdzsánban, otthon pedig Wales ellen - vár az együttesre, amely a 2020-as kontinensviadalon saját közönsége előtt szerepelhetne.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre.

Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak, akik közül a legtöbben a debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni, 93. percben győzelmet érő ollózására voksoltak.

    A RangAdó Gála díjazottjai:
    --------------------------
A férfi NB I legjobb játékosa: Loic Nego (MOL Vidi FC)
A férfi NB I felfedezettje: Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
A férfi NB I gólkirálya: Davide Lanzafame (Ferencváros) és Holender Filip (Budapest Honvéd) 16-16 gól
A férfi NB I legszebb gólja: Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
A férfi NB I legjobb edzője: Herczeg András (Debreceni VSC)
A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán
Az NB I legsportszerűbb csapata: Mezőkövesd Zsóry FC
A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
A női NB I felfedezettje: Pusztai Sára (Ferencváros)

Forrás: MTI