Mészáros Lőrinc átvette az irányítást a veszprémi kézilabdacsapat felett

HírKlikk 2018. május 9. 18:46 2018. máj. 9. 18:46

Mészáros Lőrinc jobbkeze, Csík Zoltán lett a leghíresebb magyar kézilabdacsapat, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója.

Heti Válasz értesülése szerint, az a Csík Zoltán akit a felcsúti milliárdos „kabinetfőnökeként”, „gazdatisztjeként”, „intézőjeként”, „nagybevásárlójaként” vagy „céges előkóstolójaként” emlegetnek a bennfentesek.

A bizalmas nemrég távozott az Echo TV igazgatóságából. Ez nem azért történt, mert konfliktusa támadt volna kenyéradójával, hanem mert új feladatot kapott. – A célfeladatot ellátó emberek oda mennek, ahová küldik őket.

Olyan szolgálatteljesítők, mint a katonák. Ahol feladat van, oda küldenek – nyilatkozta akkor.

Ez az új feladat pedig a veszprémi kézicsapat vezérigazgatói posztja. Az április 16-i rendkívüli közgyűlésén kinevezték vezérigazgatónak az addig a részvénytársaság felügyelőbizottságát erősítő Csík Zoltánt, az addig irányító Sevinger Zsolt pedig cégvezetőként folytatja a munkát.

A portál szerint a Veszprém Handball Team Zrt. persze eddig sem állt fényévekre Mészáros Lőrinctől: a cég 52 százalékban a felcsúti üzletemberrel szimbiózisban működő (de papíron tőle független) Duna Aszfalt Kft., kisebb részben a Veszprémi Építő Sportegyesület tulajdona. Másik cége, a Mészáros és Mészáros Kft. régóta a csapat kiemelt szponzora. 

A Veszprém az Orbán Viktorral a hírhedt G-napon szakító Simicska Lajos kedvenc kézilabdacsapata, amelynek 2015 végéig az üzlettársa, Fonyó Károly volt az elnöke. A G-nap után az állami érdekeltséghez tartozó szponzorok egymás után hátráltak ki a klub mögül, a milliárdostól pedig indoklás nélkül elvették az évek óta bérelt díszpáholyát. 

Forrás: Heti Válasz