Minden idők legjobb futballcsapatát akarják összeállítani Aranylabda helyett

HírKlikk 2020. október 20. 19:05 2020. okt. 20. 19:05

A France Football a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, idén nem adja át az Aranylabdát, hanem helyette összeállítja minden idők legjobb csapatát.

Az Index számol be arról, hogy a France Football szerkesztősége egy minden eddiginél nagyobb és átfogóbb szavazást hirdetett meg, annak érdekében, hogy megtalálják minden idők legjobb kezdő tizenegyét.

Az ötvenes évek közepétől egészen napjainkig összeszedték a legjobb labdarúgókat, akik közül kikerülhet minden idők legjobb tizenegye. A szaklap 3–4–3-as formációt adott meg, ami napjainkban nem túl népszerű, így már emiatt sok kritika érte.

Ráadásul csak 110 játékos – posztonként tíz jelölt – került fel a listára.

A Marca nevű spanyol sportlap szerint több kiválóság hiányzik a France Football összeállításából: többek között Oliver Kahn, Javier Zanetti, Fernando Hierro, Luka Modric, Pavel Nedved Michael Owen és Andrij Sevcsenko. Továbbá azzal sem ért egyet a Marca, hogy egy spanyol támadó sincs a listán.

Van magyar érdekeltsége is a választásnak, ugyanis bekerült a jelöltek közé Puskás Ferenc, Kubala László, Bozsik József és Kocsis Sándor is. Az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián azonban lemaradt a listáról.

A France Football 170 tagú nemzetközi zsűrijének szavazatai – és a közönségszavazatok – alapján állítja össze az álomcsapatot, Magyarországról Vincze András, a Nemzeti Sport újságírója voksol. A végeredményt, azaz minden idők legjobb tizenegyét decemberben hozzák nyilvánosságra. Szavazni ide kattintva lehet.

Forrás: Index