Nem becsülik le a magyarokat a horvátok

HírKlikk 2019. március 24. 14:08 2019. márc. 24. 14:08

Tiszteli és nem becsüli le a magyar csapatot Zlatko Dalic, a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A két együttes vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzése előtt egy nappal a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón a tréner azt hangsúlyozta, agresszív és motivált ellenfélre számít. Hozzátette, természetesen maximálisan felkészültek a magyarok játékából, de szeretnék a saját futballjukat játszani az összecsapáson. A trióból Rebic csereként már három nappal ezelőtt az azeriek ellen 2-1-re megnyert rajton is pályára lépett.

A tréner megjegyezte, várhatóan három, a vb-ezüstérmes csapatban fontos szerepet betöltő, kisebb sérüléséből felépült játékosára, Marcelo Brozovicra, Ante Rebicre és Dejan Lovrenre is a kezdőcsapatban számíthat.

Dalic a magyarokról szólva azt mondta, Marco Rossi együttese egyáltalán nem volt rossz a Szlovákia otthonában elszenvedett kétgólos vereség alkalmával, éppen ezért kemény összecsapásra számít vasárnap. A vendéglátók erősségei véleménye szerint a Bundesligában edződő játékosok, azaz Szalai Ádám, vagy éppen Willi Orbán.

Ivan Rakitic, az FC Barcelona klasszisa elmondta, alapvetően szeretnék irányítani a mérkőzést, minél többet akarják birtokolni a labdát, ugyanakkor fontos, hogy tartalékoljanak is az erejükből. Hozzátette, ahhoz, hogy megfelelőn működjön a támadás, jó védekezésre van szükség.

A horvát középpálya egyik kulcsjátékosa edzőjéhez csatlakozva hangsúlyozta, egyáltalán nem készül könnyű mérkőzésre, kemény csatát vár a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón.

Forrás: MTI