Nem született gól az angol-skót összecsapáson

HírKlikk 2021. június 19. 07:50 2021. jún. 19. 07:50

Az angolok gól nélküli döntetlent játszottak a hozzájuk hasonlóan társházigazda Skócia válogatottjával pénteken Londonban, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Anglia-Skócia 0-0

London, Wembley Stadion, 20 306 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
sárga lap: McGinn (16.), O'Donnell (87.)

Anglia:

Pickford - James, Stones, Mings, Shaw - Rice, Phillips - Foden (Grealish, 63.), Mount, Sterling - Kane (Rashford, 74.)

Skócia:

Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnell, McGinn, Gilmour (Armstrong, 76.), McGregor, Robertson - Dykes, Adams (Nisbet, 86.)

Gareth Southgate szövetségi kapitány 25 éves és 31 napos átlagéletkorral a háromoroszlánosok történetének legfiatalabb kezdőcsapatát küldte pályára világversenyen. A szigetországi rangadó szakadó esőben indult, a horvátok legyőzésével rajtoló angolok már korán kapufát lőttek, és a játékot uralva, ezt követően is dolgoztak ki helyzeteket. A kontinensviadalon 1996 után szereplő, a nyitókörben a csehekkel szemben alulmaradó skótok első nagy helyzetére fél órát kellett várni.

A fordulás után mindkét tizenhatosnál alakultak ki ígéretes lehetőségek, az angol védelemnek ráadásul egyszer a gólvonalról kellett tisztáznia – ez Jamesnek sikerült –, kapuba találnia azonban egyik gárdának sem sikerült.

Az 1872 óta íródó párharc 115. találkozóján a 48 angol és 41 skót siker mellett ez volt a 26. döntetlen.

Forrás: MTI