Neymar megelőzte Ronaldót a mesterhármasával

HírKlikk 2020. október 14. 11:54 2020. okt. 14. 11:54

A brazil válogatott kedden a második vb-selejtezőt nyerte meg, Neymar pedig 64 góllal már a második az örökranglistán, csak Pelé rúgott több gólt nála a brazil válogatottban. Az ő 77 gólját még nehéz utólérni, Ronaldo pedig 62 góllal csúszott most le a harmadik helyre.

A brazilok néhány napja ötöt rúgtak Bolíviának, most pedig Perut verték 4-2-re Limaban. A peruiak kétszer vezettek, de a brazilok Neymar góljainak köszönhetően, az utolsó tíz percben fordítani tudtak. A brazilok tízese két tizenegyest harcolt ki, mindkettőt berúgta, majd a 94. percben a harmadik gólját is berúgta.

A 28 éves Neymar az egyik gólja után tisztelgett Ronaldo, vagy ahogy gyakran nevezték, Fenômeno emléke előtt, a kezeivel egy 9-est formált (ez volt Ronaldo mezszáma), majd az ujjának a rázásával ünnepelte a gólt, mint azt a korábbi gólkirály szokta.

Persze a rangsor meghatározása nem ilyen egyszerű, a FIFA fent idézett számítása az O Globo brazil portál szerint, csak a hivatalos válogatott mérkőzéseket veszi számításba, míg a brazil labdarúgó szövetség a válogatott nem hivatalos – például klubok elleni – mérkőzéseit is számításba veszi, így náluk Ronaldonak 67 találata van és Neymar még csak a negyedik.

Az sem mellékes, hogy a gólokat hány meccsen szerezték. Pelé ebben messze a legjobb, a hivatalos 77 találatot 92 mérkőzésen szerezte, míg Neymarnak 103 meccs kellett a 64 gólhoz. Ronaldo a 62 gólt 98 mérkőzésen rúgta, így az egy mérkőzésre számolt átlaga picivel még több mint Neymaré (0,63 szemben 0,62-vel). A gólátlag szempontjából még Romário és Zico is megelőzi a válogatott mostani 10-esét, ők kevesebb gólt szereztek, de sokkal kevesebb válogatott mérkőzésen.