Női kosárlabda Euroliga - Soproni bravúrgyőzelem Kurszkban

HírKlikk 2022. január 19. 19:40 2022. jan. 19. 19:40

A Sopron Basket bravúros győzelmet aratott az orosz Dinamo Kurszk vendégeként szerdán, a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában.

Az NB I-ben 16/1-es mérleggel éllovas soproniak a hétvégén hősies küzdelemben, öt hiányzóval – Határ Bernadett, Gabby Williams, Aby Gaye, Varga Sára és Czukor Dalma nélkül – verték meg hosszabbítás után Ludovika-FCSM Csatát. Kedden elutaztak az Euroligában hozzájuk hasonlóan 6/4-gyel álló Kurszkhoz úgy, hogy Moszkvában hat órát várakoztak.

A két gárda novemberi találkozóját 79-72-re nyerte itthon a magyar bajnok, ami pedig az egymás elleni összevetést illeti, az eddigi kilenc meccsből hétszer a 2017-ben Euroliga-győztes oroszok bizonyultak jobbnak.

A tizedik csata első negyede kiegyenlített küzdelmet hozott, a vége felé azonban a soproniak kétszer is eladták a labdát, emiatt a hazaiak négy ponttal vezettek. A második szakaszban sem a védekezése, sem a támadójátéka nem volt hatékony a magyar csapatnak, így a különbség fokozatosan nőtt.

A harmadik tíz perc 44-29-ről kezdődött, de ekkor a Sopron nagyon feljavult, stabil védekezés mellett, pontosak voltak a befejezések, ennek köszönhetően, egy 18-0-s szakasszal 44-47-re fordított a magyar együttes. A negyedik negyed 56-56-ról indult, ebben a periódusban egyik fél sem tudott ellépni, de többnyire a magyar csapat vezetett kettő-négy ponttal. Hetven másodperccel a vége előtt Fegyverneky duplájával, majd Brooks triplájával, 68-75-re módosult az állás, aztán valamelyest közelebb zárkózott a Kurszk, de Brooks két gyűrűbe süllyesztett büntetőjével eldőlt a mérkőzés.

Az elmúlt három szezonban négyes döntőben szerepelt Sopron egy hét múlva a török Galatasarayt fogadja. A 11. fordulóban elmaradt, szintén török Fenerbahce elleni, ugyancsak hazai meccset jövő szombaton pótolják.

Forrás: MTI/Hírklikk