Nyolc gólt lőve kiütötte a Bayern a Barcelonát

HírKlikk 2020. augusztus 15. 09:41 2020. aug. 15. 09:41

Fölényes sikerrel, a legjobb négy közé jutott a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Bayern München, miután a pénteki negyeddöntőben 8-2-re legyőzte az FC Barcelonát Lisszabonban.

A katalán csapat története legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el. Az első tíz perc gyors gólváltását követően, a Barca kihagyta helyzeteit, a Bayern pedig a szünetig további három gólt lőtt.

Végül fölényesen diadalmaskodott az ötszörös BL-győztesek csatáján. A járványt követő leállás utáni 13. tétmérkőzését is megnyerte sorozatban, megtartotta esélyét a triplázásra, és készülhet az elődöntőre, amelyben a szombati Manchester City-Olympique Lyon párharc továbbjutójával találkozik.

Müller: brutális volt a fölényünk

Thomas Müller, aki két góllal vette ki a részét a Bayern München labdarúgócsapatának Barcelona felett aratott 8-2-es győzelméből, úgy vélekedett a pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntőről, hogy jobban játszottak, mint a német válogatott 2014-ben, amikor 7-1-re verte a világbajnokság elődöntőjében a brazilokat.

"Nagyon különleges volt, ahogy nyertünk. A 7-1 alkalmával nem kontrolláltuk annyira a játékot, mint most, jók voltunk akkor is, az igaz, de most brutális volt a fölényünk" - összegzett a Sky Germanynak nyilatkozva.

A nagyon agilisan futballozó Müller abban látta sikerük kulcsát, hogy a középpályán nem hagytak teret az ellenfelüknek a kibontakozásra.

"Az elejétől fogva föléjük akartunk kerülni, és nagyon jó első félidőt produkáltunk" - vélekedett.

Hozzátette: már a mérkőzés előtt is megvolt a kellő önbizalmuk, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy akkor tudják legyőzni az ellenfeleiket, ha a teljesítőképességük határán futballoznak.

Egyetértett vele Kingsley Coman, aki megjegyezte, hogy bár most nagyon jól játszottak, azért nem verhetetlenek.

"Nehéz elhinni, ami történt" - lelkendezett az egy gólt szerző védő Joshua Kimmich. - "Az első perctől kezdve teljes mértékben koncentráltak voltunk. A Barcának akadt az elején egy-két helyzete, de mi bátran játszottunk előrefelé és ennek hihetetlen eredmény lett a vége. Ezzel persze még nem jutottunk el az utunk végéig" - mondta.

Forrás: Euronews