Online edzések a koronavírusos Dárdai Pál csapatánál

HírKlikk 2021. április 17. 08:30 2021. ápr. 17. 08:30

Online edzéseket tervez a német labdarúgó bajnokságban szereplő Hertha BSC, miután a berlini klub vezetőedzője, Dárdai Pál, valamint segítője, Admir Hamzagic és több játékos is elkapta a koronavírust.

A berlini klub csütörtökön jelentette be, hogy a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, másodedzője és a csatár Dodi Lukebakio koronavírus-tesztje pozitív lett – írja az Euronews.

Mindhárman tünetmentesek, karanténba kerültek (plusz a kontakt-személynek számító Andreas Neuendorf edző is), a csapat pedig a berlini egészségügyi hatóságokkal történt konzultációt követően kéthetesre tervezett, önkéntes, közös karanténba vonult egy berlini szállodába annak érdekében, hogy folytatódhassanak az edzések, illetve ne kelljen bajnoki mérkőzéseket elhalasztani.

Füstbe ment terv

Azóta azonban a közös karanténban lévő egyik játékosról, Marvin Plattenhardtról is kiderült, hogy megfertőződött a vírussal. Emiatt minden játékosnak és stábtagnak 14 napos házi karanténba kell vonulnia, a Hertha pedig kérvényezte a Német Labdarúgó-ligától (DFL) következő három bajnoki találkozója, a Mainz, a Freiburg és a Schalke elleni mérkőzések elhalasztását.

Ezt, valamint, hogy a szakmai stáb online edzéseket tart a házi karanténban lévő játékosoknak a következő két hétben Arne Friedrich jelentette be a Hertha honlapján. A sportigazgató úgy nyilatkozott, mindent megtesznek, hogy sikeresen zárják a bajnokságot.

Sokba kerülhetnek a Herthának a pozitív esetek

A Hertha esetében ez most az első osztályban maradást jelenti. A berlini klub ádáz harcot folytat a kiesés elkerüléséért. A bajnokságból hat forduló van hátra, a Hertha jelenleg a még épp bennmaradást érő 15. helyen áll.

A szurkolókat így – a játékosok, stábtagok egészségi állapotán kívül – leginkább az aggaszthatja, mennyire nyomja rá a bélyegét a bajnokság végkimenetelére, hogy a karantén miatt megtörik a csapat edzésritmusa, illetve pszichésen hogyan dolgozzák fel a járványeseteket.

A berlinieknél először április elején a norvég válogatott kapus, Rune Jarstein fertőződött meg koronavírussal.

Forrás: Euronews