Orbán most szomorú lehet: egyik kedvenc csapatát nagyon elverte az MTK

HírKlikk 2020. október 18. 04:30 2020. okt. 18. 04:30

A vendég MTK Budapest 3-0-ra győzött a Puskás Akadémia felcsúti otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Puskás Akadémia FC - MTK Budapest 0-3 (0-2)

Pancho Aréna, 957 néző v.: Pintér Cs.

gólszerzők: Miovski (4.), Gera (26.), Prosser (80.)

sárga lap: Szolnoki (15.), Vanecek (86.), illetve Dimitrov (28.), Gera (33.), Nagy Zsombor (69.)
    
PAFC:

Tóth B. - Nagy Zsolt (Weslen Júnior, 67.), Szolnoki, Meissner, Deutsch L. - Van Nieff - Tamás N. (Komáromi, a szünetben), Plsek (Urblík, 62.), Baluta (Knezevic, 62.), Kiss T. (Mance, a szünetben) - Vanecek

MTK:

Mijatovic - Balázs B., Varju, Nagy Zsombor, Ferreira, Herrera - Kata (Biben, 37.), Mezei (Barna, 87.), Dimitrov (Prosser, 67.), Gera (Ikenne-King, 87.) - Miovski (Bíró B., 87.)

Villámrajtot vett az MTK, amely már a negyedik percben megszerezte a vezetést. A folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, ennek köszönhetően a félidő közepén megduplázták előnyüket. A Puskás Akadémia a szünetig kialakított ugyan néhány gólt ígérő helyzetet, ám egyikből sem tudott szépíteni.

Fordulást követően, a hazaiak cserékkel próbálták felpörgetni a játékukat, eljutottak felső lécig is, ennek ellenére az MTK magabiztosan őrizte az előnyét. A Puskás Akadémia az utolsó negyedórára fordulva, tovább fokozta a nyomást, miközben a vendégek újabb gólt szereztek és ezzel eldöntötték a három pont sorsát.

A meccs érdekessége, hogy a 16 éves Biben Barnabás László a 37. percben csereként beállt az MTK-ba és abszolút megállta a helyét a mezőnyben.

Forrás: MTI