Szijjártó Péter új protokollt vezetett be a labdarúgásban

HírKlikk 2020. augusztus 15. 11:36 2020. aug. 15. 11:36

A 2020/2021-es nemzetközi labdarúgó-kupaszezon jövő heti kezdetével új protokoll lép életbe a koronavírus-járvány miatt.

A Népszava arról számol be, hogy a hamarosan elstartoló nemzetközi labdarúgószezonnal új protokoll lép életbe a koronavírus-járvány miatt a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a Magyarországra látogató külföldi csapatok számára a külgazdasági és külügyminiszter szombati bejelentése szerint.

Szijjártó Facebook-oldalán azt írta, hogy a zöld besorolású országoknál „nincs kérdés”, de amennyiben egy csapat sárga, vagy piros besorolású országból érkezik, abban az esetben a hazaérkezés után a játékosoknak, az edzőnek és a stábtagoknak két koronavírus-teszten kell átesniük 24 óra különbséggel. Az eredmények megérkezéséig pedig csak az otthonuk és az edzéshelyszínek között közlekedhetnek.

A miniszter szerint, a csütörtöki idegenbeli találkozók után, pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, így a vasárnapi hazai bajnokira már ki tudnak állni az érintett csapatok és még edzést sem kell kihagyniuk.

„Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani" – írta Szijjártó Péter.

Forrás: Népszava