Torna vk – Szujó Hanna arany-, Balázs Krisztián bronzérmes Várnában

HírKlikk 2021. május 30. 20:35 2021. máj. 30. 20:35

Szujó Hanna aranyérmet nyert talajon, Balázs Krisztián pedig bronzérmet szerzett nyújtón a tornászok várnai világkupaversenyén, vasárnap.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 17 éves Szujó Hanna élete első vk-versenyén indult, a selejtezőből a második helyen került a döntőbe, ahol tovább tudott javítani gyakorlatán, még pontosabban adta elő, ez pedig magasabb pontszámot (13,150) eredményezett. A TC Békéscsaba tornásza az üzbég Dildora Aripovával holtversenyben lett első, mivel a nehézségi értékük és a kiviteli pontszámuk is teljesen azonos volt.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány szerint Szujó elegánsan és szépen versenyzett, élvezte a finálét, és még a magyar delegáció számára is meglepetés volt az aranyérem, hiszen komoly orosz és angol riválisokat előzött meg.

A férfiaknál a nyújtó junior Európa-bajnoka, Balázs Krisztián hatodikként lett finalista, gyakorlatán jócskán tudott javítani, és 14,350 pontot kapott, ezzel a harmadik helyen végzett.

Szombaton Mészáros Krisztofer lólengésben negyedik, talajon hetedik lett, Schermann Bianka pedig hatodikként zárt ugrásban. A magyar tornászok következő versenye jövő hétvégén a vk-sorozat kairói állomása lesz.

Forrás: MTI/Hírklikk