Vívó vk – A férfi és női kardcsapat is hetedik lett

HírKlikk 2022. január 17. 20:55 2022. jan. 17. 20:55

A férfi és női csapat is hetedik lett hétfőn, a kardozók Tbilisziben rendezett világkupaversenyén.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Péch Miklós, Szatmári András összeállítású férfi együttes a nyolcaddöntőben Hongkong legjobbjait győzte le könnyedén, majd a negyeddöntőben nyolc tussal kikapott az oroszoktól. A helyosztókon a magyarok előbb annak ellenére alulmaradtak 45-41-re az egyiptomiakkal szemben, hogy Iliász Nikolász a hetedik asszóban hatalmas bravúrral 17-1-et vívott. Az utolsó mérkőzést a franciák ellen kéttusos különbséggel nyerte az olimpiai bronzérmes magyar csapat.

A női válogatott – Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban – a 16-os táblán Azerbajdzsán felett diadalmaskodott két tussal, a negyeddöntőben azonban a világbajnok franciák megoldhatatlan akadály elé állították a magyarokat (37-45), akik a helyosztón előbb kikaptak a spanyoloktól (43-45), majd szoros küzdelemben legyőzték a lengyeleket (45-44).

A vasárnapi egyéni versenyben a világbajnok Szatmári András legjobb magyarként a negyeddöntőig menetelt, és lett hatodik.

Forrás: MTI/Hírklikk