6 tuti tipp a reggeli anyagcsere felpörgetésére

HírKlikk 2017. május 25. 11:50 2017. máj. 25. 11:50

Szeretnéd frissebben kezdeni a napot? Szoktasd hozzá magad néhány forradalmian új rituáléhoz, amelyeket reggelente elvégezve, biztosan fel tudod pörgetni anyagcserédet.

Az alábbi módszerek segítségével sokkal frissebben állhatsz neki egy új napnak. Csak arra kell figyelni, hogy minden nap elismételd a kiválasztott rituálét - írja a Napidoktor.

1. Ugrálj öt percig!

Gyermekként mennyire szerettünk ugrándozni, bárhol és bármin! Ugyanezt egy kissé konszolidáltabban most is megtehetjük. Az ugrálásnak remek egészségügyi előnyei vannak, a mozgásforma a keringést és a szívverést is felgyorsítja, segít a nyirokrendszeren. A pajzsmirigy megfelelő működéséhez szintén hozzájárul, s természetesen az anyagcsere pörgetése mellett kalóriát is égetünk vele. Mindegy, hogy ugrókötelezünk, anélkül ugrálunk, vagy akár mini trabulinon.

2. Igyál citromos vizet!

Kiváló módszer arra, hogy reggelente hozzájáruljunk az anyagcsere felpörgetéséhez. Egészséges, régi szokás, melynek lényege csupán annyi, hogy egy friss, lehetőleg bio citromot (elég a negyede is) belefacsarunk egy pohár vízbe és megisszuk. A víz lehet langyos, vagy szódavíz is. Nyers mézzel, gyömbérrel, fahéjjal is ízesíthetjük a tökéletesebb hatás érdekében.

3. Két tojás, bármilyen stílusban

A tojás remek fehérjeforrás, amely hosszútávon energiát ad, s segít az anyagcsere felpörgetésében. Még jobb, ha kókuszolajban sütjük meg. Spenótot, fokhagymát, paradicsomot, gombát, avokádót is adhatunk hozzá.

4. Nyújtás

Lehet az jóga vagy bármi más, mélylégzéssel kombinálva, tökéletes módszer ahhoz, hogy az anyagcsere pörögjön. A kora reggel ráadásul ideális a mélylégzés-technikák gyakorlásához - ilyenkor a légszennyezés szintje is alacsonyabb.

5. Zöld tea

Önmagában, édesítés nélkül az egyik legegészségesebb ital szervezetünk számára. A kávéhoz hasonlóan frissít, de sokkal több előnye van, s az anyagcsere felpörgetése mellett még a kalóriaégetéshez is hozzájárul.

6. Könnyű súlyok emelése

Az izmokat megdolgoztató testmozgás szintén kiváló az anyagcserénk gyorsabbá tételére. Sőt, ebből a szempontból is nagyszerű időpont a reggel. A súlyemelés zsírégető "üzemmódba" kapcsolja a szervezetet, ahelyett, hogy a zsírt tárolná. Ha ez kevésbé vonzó számunkra, felüléseket vagy lábemelgetéseket, guggolásokat is végezhetünk!