A lakásban terjengő illatok nagyban befolyásolják hangulatunkat

Foglár Noémi 2019. július 30. 12:53 2019. júl. 30. 12:53

Kellemes illatok közepette jobban megy a munka, meghittebbek a beszélgetések és még a pihenés is nyugodtabb. A különböző légfrissítők használata mellett apró trükköket is alkalmazhatunk az állandó finom illatok megteremtése érdekében.

Először is szüntessük meg otthonunkban a kellemetlen szagokat, például a sütés után terjengő olaj és a cigarettafüst szagát. Engedjünk néhány bögrébe másfél deciliter ecetet, szórjunk bele szegfűszeget, majd helyezzünk el egyet-egyet lakásunk minden helyiségének sarkában.

A szagok semlegesítését követően töltsük meg meleg és fűszeres illattal a lakásunkat! Engedjünk egy lábasba vizet, szórjunk bele szegfűszeget, narancshéjat, fahéjat, vaníliát és gyömbért, majd forraljuk fel a keveréket.

Már a gáztűzhelyről elkezdenek terjengeni az illatok, de a tartós eredmény érdekében öntsük az egyveleget egy színes üvegtálba és helyezzük a nappalink középpontjába, hadd párologjon a melengető illatkombináció.

Turbózzuk fel a hatást! Varrjunk a szobákban található díszpárnák huzataiba áttetsző, laza anyagból egy-egy zsebet. A zsebekbe helyezzünk szárított levendulából készült csokrokat. Ettől egész nap kellemes illat terjeng majd otthonunkban.

Amennyiben nem szeretnék elrejteni a csokrokat, mert lakásunkra a dekoráció is ráfér, a levendula szálakat tekerjük csokorrá néhány fenyőággal, egy csokor kakukkfűvel, néhány rúd fahéjjal, majd helyezzük őket színes vázákba!

Forrás: Hírklikk