Erősítsd meg a lelked!

Foglár Noémi 2019. július 9. 09:49 2019. júl. 9. 09:49

Ne hagyd tovább, hogy kételyeid, szorongásaid és kishitűséged határozzák meg mindennapjaid! Rendszeresen hallgass, olvasgass, és legfőképp ismételgess magadban „megerősítéseket”, amelyek hatására be fog következni a vágyott változás az életedben.

A rossz helyett a jóra összpontosítsd figyelmedet! Mondj hálát minden egyes nap azért, amid van, és ne azon keseregj, ami – talán csak egyelőre – nem adatott meg neked. Vedd észre és élvezd ki a legapróbb lehetőségeidet is, bízz a képességeidben, tedd vidámabbá az életed, válj energikusabbá és mindettől boldogabbá!

Megvalósíthatatlan feladatnak és talán közhelyes tanácsnak tűnhet, pedig nem is kell különösebben sok energiát fektetned elérésébe. Csupán megerősítéseket, azaz pozitív tartalmú, jelen időben megfogalmazott mondatokat kell mantra szerűen, azaz gyakran és folyamatosan ismételgetned. Ennek hatására olyan pozitív energiák szabadulnak fel benned, amelyek átalakítják a sorsodat ez idáig formáló negatív beidegződéseid és korlátozó hiedelmeid.

Miközben újra és újra megismétled az általad megfogalmazott megerősítéseket, tapasztalni fogod, hogy örömteli érzések kezdik kísérni gondolataidat. Hagyd, hogy átjárják elméd és lelked egyaránt. Ha kitartóan, tehát mostantól kezdve minden nap emlékezteted magad ezekre a mondatokra, idővel meggyőződéssé válnak, ezáltal el fogod tudni fogadni önmagadat. Ez előnyösen fogja befolyásolni cselekedeteidet, így céljaid megvalósításához is közelebb kerülsz.

Megerősítéseid lehetnek nagyon egyszerűen megfogalmazott, tömör, a lényeget mégis tükröző mondatok. Ismételgethetsz tehát csupán annyit, hogy „Nyugodt vagyok, mert egészségem jól szolgál. Örömömet lelem a munkámban, amit tehetséggel végzek. Szép és vonzó vagyok. Szeretem magam, másokat és ők is viszontszeretnek engem.”

Ennél persze lehet sokkal terjedelmesebb, minden vágyadra kiterjedő is megerősítéseid sorozata. Hasonlóan kezd: „Szeretem magam, mert tudom, ki vagyok, tudom, hogy szabad vagyok és tudom, hogy mit akarok. Teljes és értékes vagyok a magam valójában. Gondolataim és érzéseim örömmel töltik meg az elmém és a lelkem, ezáltal az életem. Harmóniában és egyensúlyban élek környeztem minden tagjával, akik épp olyannak szeretem engem, amilyen vagyok. Hiszek magamban, ezért álmaim megvalósulnak, vágyaim beteljesülnek…” Majd fejtsd ki, mi mindenre vágysz, de ügyelj, hogy úgy fogalmazd meg őket, mintha épp most, azaz a jelenben teljesülnének.

Forrás: Hírklikk